Veto! Szlachecka Gra Karciana (Krzysztof Schechtel, Marcin Tomczyk)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
KubaP
Has thanked: 146 times
Been thanked: 491 times

Re: Veto CCG

Post autor: KubaP »

Trampon pisze:Dzięki Sieniu za prezentację Veto wczoraj na spotkaniu w Wargamerze.
Gra jest fajna, grafiki z tego co widziałem, przyjemne i klimatyczne, a poza tym karty są w mowie ojczystej, co ułatwi grę chociażby z juniorami. A sromotna porażka w grze bądź co bądź testowej zachęca do ponownego spotkania, trochę na zasadzie "Ja Wam, Waszmościowie jeszcze pokażę!" :D
Trampon, wpadnij znowu za tydzień, to ogarniemy Ci jakąś talię i zobaczysz, jak to jest bić się w turnieju!
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
Awatar użytkownika
Sienio
Has thanked: 3 times
Kontakt:

Post autor: Sienio »

Trampon pisze:Dzięki Sieniu za prezentację Veto wczoraj na spotkaniu w Wargamerze.
Gra jest fajna, grafiki z tego co widziałem, przyjemne i klimatyczne, a poza tym karty są w mowie ojczystej, co ułatwi grę chociażby z juniorami. A sromotna porażka w grze bądź co bądź testowej zachęca do ponownego spotkania, trochę na zasadzie "Ja Wam, Waszmościowie jeszcze pokażę!" :D
Cała przyjemność po mojej stronie. W takim razie czekamy na rewanż w poniedziałek w Wargamerze! :D
Awatar użytkownika
Sienio
Has thanked: 3 times
Kontakt:

Post autor: Sienio »

Od jakiegoś czasu zapowiadaliśmy premierę nowego dodatku do gry pt. "Szlachecka Gra Karciana Veto". Miała ona odbyć się podczas imprezy Planszówki na Narodowym 3 października 2015. Niestety jesteśmy zmuszeni przełożyć to wydarzenie. Więcej informacji o tym przeczytacie w tym wpisie:

Byłem głupcem
tomasch
Has thanked: 1 time

Post autor: tomasch »

Witam, są planowane w najbliższym czasie jakieś spotkania z veto na terenie Warszawy i okolic?
Wysłane z Nokii 3310 przy użyciu Internet Explorera
0NCK0

Post autor: 0NCK0 »

Przesyłam do strony gdzie umawiają się gracze z WWA:

http://www.veto.pl/forum/viewtopic.php? ... start=1695
vetowa

Post autor: vetowa »

tomasch pisze:Witam, są planowane w najbliższym czasie jakieś spotkania z veto na terenie Warszawy i okolic?
Odpowiedź trochę spóźniona, ale dopiero dołączyłam do tej forumowej społeczności. 0NCK0 już podpowiedział, a ja jeszcze ze swojej strony napiszę, że Warszawa Vetowo bardzo prężnie działa. Odbywają się cotygodniowe spotkania z Veto w Wargamerze na Wilczej.

http://www.veto.pl/forum/viewtopic.php?f=117&t=3454

każdy nowy gracz z pewnością zostanie godnie powitany. Warszawa ma także swoją świeżutką ligę Veto, do której też w każdej chwili można się przyłączyć: http://www.veto.pl/forum/viewtopic.php?f=117&t=7671

Warto przyjść :D W razie jakichkolwiek pytań służę pomocą :D
tomasch
Has thanked: 1 time

Post autor: tomasch »

Dzięki:). O wargamerze słyszałem, choć wciąż nie mogę znaleźć wolnego poniedziałku:(.
Wysłane z Nokii 3310 przy użyciu Internet Explorera
vetowa

Post autor: vetowa »

tomasch pisze:Dzięki:). O wargamerze słyszałem, choć wciąż nie mogę znaleźć wolnego poniedziałku:(.
możesz spróbować umówić się na inny termin. Warto przejść się tak czy inaczej i dopytać kiedy Vetowcy umawiają się na luźne granie :D
Tym bardziej, że nowy dodatek tuż tuż... :wink:
Awatar użytkownika
Maxxx76
Been thanked: 2 times

Post autor: Maxxx76 »

W sklepach pojawiła się nowa seria Veto, a na forum cisza... :)
TTR_1983
Has thanked: 2 times
Been thanked: 100 times
Kontakt:

Post autor: TTR_1983 »

Maxxx76 pisze:W sklepach pojawiła się nowa seria Veto, a na forum cisza... :)
Może dlatego, że to relikt przeszłości i mało kto w Polsce w to gra :)
Awatar użytkownika
piotrus
Kontakt:

Veto (KGK)

Post autor: piotrus »

Jestem całkiem zadowolony z mojego artykułu o tym polskim klasyku na Wikipedii - zapraszam do lektury i komentarzy https://pl.wikipedia.org/wiki/Veto_(gra_karciana)

Chętnie poprawie/dodam ale uwaga - informacje dodane do Wikipedii muszą być oparte na źródłach (rzetelnych; forum i media społecznościowe odpadają)...

Przy okazji, jeśli ktoś ma w archiwum lub mógłby zrobić zdjęcie ludzi grających w Veto i dodać do Wikipedii, byłoby super. Nie mogłem znaleźć nic na wolnej licencji. Dla jasności, to musi być zdjęcie ludzi grających w grę, a nie kart itp. bo kart nie można na Wikipedii pokazywać (prawa autorskie). Dlatego w hasłach o MtG czy grach i planszówkach jest tak mało ilustracji. Można to obejść na kilka pokrętnych sposobów, zdjęcie ludzi grających z grą "w tle" jest najlepsze (kto ciekawy: gugiel de minimis, mogę temat rozwinąć :P).
BGG (Kolekcja - PM jesli ktos chce w cos zagrac w Katowicach)
Awatar użytkownika
Antioch Seleucyda
Has thanked: 19 times
Been thanked: 5 times

Re: Veto! Szlachecka Gra Karciana (Krzysztof Schechtel, Marcin Tomczyk)

Post autor: Antioch Seleucyda »

Spoiler:
Wydaje mi się, że w Veto można było grać w więcej osób niż tylko dwie.

Szkoda, że gra padła. Ostatnio chciałem kupić sobie chociaż startery, a tu pupa.
Ostatnio zmieniony 09 cze 2025, 16:02 przez Curiosity, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: cytowanie
https://monitor-historyczny.pl/ - blog o książkach historycznych oraz wojennych grach historycznych.
Awatar użytkownika
psborsuk
Has thanked: 317 times
Been thanked: 78 times

Re: Veto! Szlachecka Gra Karciana (Krzysztof Schechtel, Marcin Tomczyk)

Post autor: psborsuk »

Przydałoby się napisać też trochę o pierwszej edycji. Grałem, nawet mam jeszcze karty.
Świt Rebelii... ]:->
ODPOWIEDZ