Trampon, wpadnij znowu za tydzień, to ogarniemy Ci jakąś talię i zobaczysz, jak to jest bić się w turnieju!Trampon pisze:Dzięki Sieniu za prezentację Veto wczoraj na spotkaniu w Wargamerze.
Gra jest fajna, grafiki z tego co widziałem, przyjemne i klimatyczne, a poza tym karty są w mowie ojczystej, co ułatwi grę chociażby z juniorami. A sromotna porażka w grze bądź co bądź testowej zachęca do ponownego spotkania, trochę na zasadzie "Ja Wam, Waszmościowie jeszcze pokażę!"
Veto! Szlachecka Gra Karciana (Krzysztof Schechtel, Marcin Tomczyk)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- KubaP
- Has thanked: 146 times
- Been thanked: 491 times
Re: Veto CCG
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
Cała przyjemność po mojej stronie. W takim razie czekamy na rewanż w poniedziałek w Wargamerze!Trampon pisze:Dzięki Sieniu za prezentację Veto wczoraj na spotkaniu w Wargamerze.
Gra jest fajna, grafiki z tego co widziałem, przyjemne i klimatyczne, a poza tym karty są w mowie ojczystej, co ułatwi grę chociażby z juniorami. A sromotna porażka w grze bądź co bądź testowej zachęca do ponownego spotkania, trochę na zasadzie "Ja Wam, Waszmościowie jeszcze pokażę!"

Od jakiegoś czasu zapowiadaliśmy premierę nowego dodatku do gry pt. "Szlachecka Gra Karciana Veto". Miała ona odbyć się podczas imprezy Planszówki na Narodowym 3 października 2015. Niestety jesteśmy zmuszeni przełożyć to wydarzenie. Więcej informacji o tym przeczytacie w tym wpisie:
Byłem głupcem
Byłem głupcem
Witam, są planowane w najbliższym czasie jakieś spotkania z veto na terenie Warszawy i okolic?
Wysłane z Nokii 3310 przy użyciu Internet Explorera
Przesyłam do strony gdzie umawiają się gracze z WWA:
http://www.veto.pl/forum/viewtopic.php? ... start=1695
http://www.veto.pl/forum/viewtopic.php? ... start=1695
Odpowiedź trochę spóźniona, ale dopiero dołączyłam do tej forumowej społeczności. 0NCK0 już podpowiedział, a ja jeszcze ze swojej strony napiszę, że Warszawa Vetowo bardzo prężnie działa. Odbywają się cotygodniowe spotkania z Veto w Wargamerze na Wilczej.tomasch pisze:Witam, są planowane w najbliższym czasie jakieś spotkania z veto na terenie Warszawy i okolic?
http://www.veto.pl/forum/viewtopic.php?f=117&t=3454
każdy nowy gracz z pewnością zostanie godnie powitany. Warszawa ma także swoją świeżutką ligę Veto, do której też w każdej chwili można się przyłączyć: http://www.veto.pl/forum/viewtopic.php?f=117&t=7671
Warto przyjść

Dzięki:). O wargamerze słyszałem, choć wciąż nie mogę znaleźć wolnego poniedziałku:(.
Wysłane z Nokii 3310 przy użyciu Internet Explorera
możesz spróbować umówić się na inny termin. Warto przejść się tak czy inaczej i dopytać kiedy Vetowcy umawiają się na luźne granietomasch pisze:Dzięki:). O wargamerze słyszałem, choć wciąż nie mogę znaleźć wolnego poniedziałku:(.

Tym bardziej, że nowy dodatek tuż tuż...

-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 100 times
- Kontakt:
Może dlatego, że to relikt przeszłości i mało kto w Polsce w to graMaxxx76 pisze:W sklepach pojawiła się nowa seria Veto, a na forum cisza...

Veto (KGK)
Jestem całkiem zadowolony z mojego artykułu o tym polskim klasyku na Wikipedii - zapraszam do lektury i komentarzy https://pl.wikipedia.org/wiki/Veto_(gra_karciana)
Chętnie poprawie/dodam ale uwaga - informacje dodane do Wikipedii muszą być oparte na źródłach (rzetelnych; forum i media społecznościowe odpadają)...
Przy okazji, jeśli ktoś ma w archiwum lub mógłby zrobić zdjęcie ludzi grających w Veto i dodać do Wikipedii, byłoby super. Nie mogłem znaleźć nic na wolnej licencji. Dla jasności, to musi być zdjęcie ludzi grających w grę, a nie kart itp. bo kart nie można na Wikipedii pokazywać (prawa autorskie). Dlatego w hasłach o MtG czy grach i planszówkach jest tak mało ilustracji. Można to obejść na kilka pokrętnych sposobów, zdjęcie ludzi grających z grą "w tle" jest najlepsze (kto ciekawy: gugiel de minimis, mogę temat rozwinąć
).
Chętnie poprawie/dodam ale uwaga - informacje dodane do Wikipedii muszą być oparte na źródłach (rzetelnych; forum i media społecznościowe odpadają)...
Przy okazji, jeśli ktoś ma w archiwum lub mógłby zrobić zdjęcie ludzi grających w Veto i dodać do Wikipedii, byłoby super. Nie mogłem znaleźć nic na wolnej licencji. Dla jasności, to musi być zdjęcie ludzi grających w grę, a nie kart itp. bo kart nie można na Wikipedii pokazywać (prawa autorskie). Dlatego w hasłach o MtG czy grach i planszówkach jest tak mało ilustracji. Można to obejść na kilka pokrętnych sposobów, zdjęcie ludzi grających z grą "w tle" jest najlepsze (kto ciekawy: gugiel de minimis, mogę temat rozwinąć

- Antioch Seleucyda
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 5 times
Re: Veto! Szlachecka Gra Karciana (Krzysztof Schechtel, Marcin Tomczyk)
Spoiler:
Szkoda, że gra padła. Ostatnio chciałem kupić sobie chociaż startery, a tu pupa.
Ostatnio zmieniony 09 cze 2025, 16:02 przez Curiosity, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: cytowanie
Powód: cytowanie
https://monitor-historyczny.pl/ - blog o książkach historycznych oraz wojennych grach historycznych.
- psborsuk
- Has thanked: 317 times
- Been thanked: 78 times
Re: Veto! Szlachecka Gra Karciana (Krzysztof Schechtel, Marcin Tomczyk)
Przydałoby się napisać też trochę o pierwszej edycji. Grałem, nawet mam jeszcze karty.
Świt Rebelii... ]:->